Blog

RÓLAM - NEKTEK 1. rész   Akikhez kapcsolódtam

RÓLAM - NEKTEK 1. rész Akikhez kapcsolódtam

Szeretnéd megtudni, kikhez kapcsolódtam rajzolás terén gyerekkoromban, majd később felnőtt fejjel?

Szerintem nagy jelentősége van annak, hogy kikkel találkozunk életünk során, kikre tudunk példaképként felnézni.
Nekem többször is szerencsém volt olyan emberekkel találkozni, akik meglátták bennem azt, akiről én csak álmodtam...

Bárhogy is alakulnak a tanulmányaink, munkahelyeink, ha teszünk is az álmainkért, biztos, hogy a lehetőségek is a mi oldalunkra állnak! ;)

A RAJZOLÁS, FESTÉS AZ ÉLETEMBEN és AKIKHEZ KAPCSOLÓDTAM:


Gyerekkorom rajzos emlékei:

 

A bemutatkozásomban már olvashattatok róla, hogy anyukám volt az, aki elsőként megszerettette velem a rajzolást. A kisgyerekkor több szempontból is meghatározó az ember életében és szerintem legfontosabb az együtt töltött minőségi idő!

 

A Berzsenyi suliban "Mirzsi néni" vagyis Czóbel Gáborné Marianna rajztanárnő órái és rajzszakkörei hatottak rám, nagyon szerettem ezeket a kreatív dolgokat.
Aztán a Munkácsy Gimnáziumban Svenda István tanár úr rajzszakkörein tanulhattam. Ezek az alagsori órák nagyon kedves emlékeim, kezdődő szárnypróbálgatásaim voltak.
Iskolán kívül Kaszti Gyula festőművésznél vehettem pár órát, aki akkoriban anyukám kollégája volt a Duráczky Iskolában, nála a szénrajzzal ismerkedtem.


Felnőtt fejjel:

Aztán 2021-ben úgy hozta a sors, hogy Mester Béla festőművész lett családunk szomszédja. Őt látva, ahogy tanítványainak továbbadja tudását, tapasztalatait, újra feléledt bennem a szunnyadó láng. Alkotni, rajzolni, tanulni vágytam, de csak kevés alkalmam volt, hogy beüljek Béla tanítványai közé, viszont megtisztelő és felejthetetlen érzés volt!

 

Szeretek élményfestésekre járni, hasonló érdeklődésű emberekkel beszélgetni és befogadóan, elismeréssel hallgatom mások tanítását. Az első ilyen alkalom 2017-ben Budai Tímea vezetésével nagyon meghatározó volt az életemben. Kaposváron pedig a Pacsmagban jártam, ahol titokban többször arra gondoltam, hogy olyan jó lenne ezt minden nap csinálni! Jól estek Dóri kedves, dicsérő szavai, mikor vele festhettem. Kezdődő elégedettség járt át belül, mikor elkészültem egy-egy festménnyel. Számomra kikapcsolódást nyújt, mikor alkotok, olyankor megszűnik körülöttem a külvilág és nem érzékelem az idő múlását!

2021-ben Mester Béla festőművész lett családunk szomszédja. Őt látva, ahogy tanítványainak továbbadja tudását, tapasztalatait, újra feléledt bennem a szunnyadó láng. Nagyvonalúan áthívott, hogy tanuljak tőle, ez nekem nagyon nagy dolog volt! Emlékszem, mikor rajzolni kezdtem náluk, Silver cicájuk gyakran rátelepedett a papíromra és elégedetten dorombolt. Bélával és feleségével, Ibivel való barátságunk azóta is tart, bár Szentendréig kell utaznunk, hogy személyesen találkozhassunk, mindig szívesen megyünk! Saját készítésű finomságaiknak ízét és illatát, - a házi szörpöket, lekvárokat, a maguk töltötte kolbászokat, májasokat, az isteni töltött paprikát - amiket kóstolhattam náluk, miközben Béla szavait raktároztam el magamban a festőállvány előtt, a gyönyörű virágaik között ülve - soha nem feledem!


2022-ben kezdődött új fejezet az életemben, amikor lehetőséget kaptam a Valdor Art Alternatív Művészeti Rajz- és Festőiskola mentorprogramjának Elit csoportjában, hogy magasabb szintre emelhessem a rajztudásomat, ekkor kezdtem realisztikus rajzolást tanulni. Megdöbbentett a módszerük eredményessége, nagyon rövid időn belül saját szememmel láttam a hatalmas változást a rajzaimon.

Emellett érzelmileg is megérintett az a szemlélet, a tanítványaikhoz való hozzáállás, odaadó oktatás, amivel nekem önbizalmat adtak, megtanítottak hinni önmagamban, hogy sokkal többet ki lehet hozni belőlem is, mint amit eddig hittem magamról! Beszippantott ez az izgalmas közeg, KITÁRULT ELŐTTEM EGY HATALMAS KAPU és én boldogan besétáltam! Ezt szeretném én is továbbadni!!

Oktatóképzést indítottak, mindössze 20 személynek az országban, bátortalanul, de végül jelentkeztem és kiválasztottak, így most a budapesti Valdor Art Művészeti Iskolának az egyik oktatója én lehetek Kaposváron!
Az egyik nagy álmom teljesült ezzel, örökké hálás leszek
DOROGI ANDREÁNAK és VALENTIN PÉTERNEK a lehetőségért, a bizalomért, amit kaptam tőlük!
Az erről szóló bemutatkozó videóinterjút a "BEMUTATKOZÁS" részben tudjátok megnézni! ;)

Oldal tetejére