Blog

Miért olyan fontos a KREATÍV KIKAPCSOLÓDÁS?

Miért olyan fontos a KREATÍV KIKAPCSOLÓDÁS?

Rohanó napjaink során egyre fontosabbá válik a KREATÍV kikapcsolódás!

Főleg, ha TE is több mindennel foglalkozol: munka, esetleg másodállás, gyereknevelés, háztartás, családi kapcsolatok ápolása...

Minél jobban le vagy terhelve, minél nagyobb rajtad a felelősség, annál fontosabb, hogy KIKAPCSOLÓDJ!

Persze akkor is kikapcsolódhatsz, ha épp semmi gondod-bajod, sőt ..... ! :D ':D

Miért is fontos a KREATÍV KIKAPCSOLÓDÁS?

Gondoltad volna, hogy a rajzolás nem csupán kreativitásunkat és kifejezőképességünket fejleszti, hanem számos más pozitív hatása is van? A rajzolás terápiás hatását már régóta ismerjük, hiszen segít kikapcsolódni, levezetni a stresszt, valamint fokozza a koncentrációs készséget és a problémamegoldó gondolkodást.

A rajzolás lehetőséget ad az önkifejezésre és a kreativitásra, amely segíthet az érzelmi jólét és az önértékelés javításában. Ebből a szempontból a rajzolás nemcsak a memória támogatásában játszik fontos szerepet, hanem az életminőség javításában is.


Biztos már te is tapasztaltad magadon, hogy kimerülve, fásultan nem úgy teljesítesz és nem is úgy állsz hozzá a dolgokhoz, ahogy azt szeretnéd! Legyen ez magánélet: párkapcsolat, gyereknevelés, vagy akár munkahelyi feladatok.

Ilyenkor szükséges egy kis önvizsgálat és meg kell hozni egy fontos döntést, lépést annak érdekében, hogy újra "adni" tudj, bizony neked kell először feltöltődnöd!
Azt mondják tőlem jóval tapasztaltabb szakemberek, hogy amíg nem lépsz, valójában még nem akarod igazán, nem elég fontos! Mindennek eljön a maga ideje! ;)

Rajzolás, festés közben megszűnik minden, ami nyomaszthat, az idegrendszer megnyugszik, más agyi funkciók kerülnek előtérbe, a két agyfélteke összehangolódik.
A te hangulatod is teljesen más lesz, kiszakadsz a mókuskerékből, a napi rutinból, a gondokról átkerül a fókuszod a kreativitásra és szinte észrevétlenül FELTÖLTŐDSZ, amit a környezeted is észre fog venni! Újra pozitív energiák jönnek majd belőled, megerősödsz lelkileg, úgy érzed majd, bármire képes vagy! A problémák nem múlnak el ugyan, de a te kedved, hozzáállásod megváltozik!

Amiatt pedig egy percig se aggódj, hogy neked nem sikerül egy portrét, vagy festményt elkészíteni, hiszen nem egyedül kell próbálkoznod, kísérletezned, végig iránymutatást, segítséget kapsz tőlem!

A döntés a tiéd, rám számíthatsz majd, bármikor is találkozunk! ;)
Évi

Oldal tetejére